Persoonlijk Advies

Young Consultant matcht young professionals met consultancybureaus

Logo Young Consultant (1)

De oprichters van Student Consultant hebben de handen wederom ineengeslagen om samen Young Consultant te starten, een wervingsplatform dat young professionals matcht met consultancykantoren.

In 2020, toen beiden nog student, lanceerden Reno Kochanowski en Jorick Schilken samen Student Consultant, een adviesbureau voor en door studenten. Hoewel er destijds al behoorlijk wat vergelijkbare studentenadviesbureaus in de markt actief waren, hadden de twee ondernemers het volste vertrouwen dat ze zich binnen dit speelveld zouden kunnen onderscheiden.

En met succes, want vandaag de dag telt Student Consultant meer dan 80 consultants. Vanuit de uitgebreide ervaring die ze de afgelopen jaren hebben opgedaan, hebben Kochanowski en Schilken nu opnieuw samen de handschoen opgepakt om Young Consultant op te richten. Hun nieuwe onderneming richt zich op recruitmentdiensten voor zowel adviesbureaus als young professionals.

“De young professional staat echt centraal bij Young Consultant”, trapt Kochanowski af. “Waar recruiters doorgaans werken voor een consultancykantoor (zij betalen immers), verleggen wij de focus van de vacature naar de persoonlijke behoeften van een young professional.”

“We maken de juiste match tussen young professionals en adviesbureaus”, vult Schilken aan. “En zo’n juiste match leidt tot een win-win: betere prestaties en verbeterde retentie voor een bureau, en een carrièrestart die meteen aansluit bij de ambities van een young professional.”
Opboksen tegen multinationals

Young Consultant onderscheidt zich volgens de twee oprichters ook in de recruitmentmarkt door zijn focus op het mkb-segment.

De gedachte hierachter is eenvoudig: “De grote partijen zoals de Big Four, Accenture en de grotere strategische advieskantoren werken al jaren met hun ‘trusted headhunters’ en wij geloven dat mkb kantoren meer mogelijkheden bieden dan nu bekend is onder young professionals. Wij willen de krachten bundelen en zo opboksen tegen multinationals.”

Voor mkb-consultancykantoren moet Young Consultant toegankelijker zijn, onder meer door zijn prijsmodel. Bovendien: Young Consultant heeft al een voorsprong in de markt omdat het kan putten uit de kennis en expertise van zusterbedrijf Student Consultant.

“Met Student Consultant werken wij samen met 20+ consultancykantoren”, vertelt Kochanowski. “Elk consultancykantoor is uniek en heeft zijn eigen behoeften – en wij ervaren dat in de praktijk als geen ander. Wij geloven dat het vinden van de juiste match begint met het begrijpen van deze behoeften en het verbinden van young professionals die hierbij passen.”
Nog in de steigers

Gevraagd waarom de heren hebben gekozen om hiervoor een apart label op te tuigen, legt Schilken uit: “Student Consultant is echt een adviesbureau, Young Consultant richt zich op talentwerving. Het past beter onder een eigen label, waardoor we een spin-off hebben opgericht.”

Young Consultant staat momenteel nog in de steigers, maar gaat “zeer binnenkort” live, beloven Kochanowski en Schilken. Ze laten weten dat “verschillende consultancykantoren” zich reeds als partner hebben aangesloten en dat er “samenwerkingen zijn met andere studentenadviesbureaus”.

Consultancy.nl. (2023, 12 april). Young Consultant matcht young professionals met consultancybureaus. Consultancy.nl. https://www.consultancy.nl/nieuws/46245/young-consultant-matcht-young-professionals-met-consultancybureaus