Persoonlijk Advies

Vind jouw match in Consultancy

Ben je net afgestudeerd of ben je een starter die de volgende carrière stap wilt maken in consultancy? Young Consultant helpt young professionals de juiste match te vinden.

drie lachende Collega's van Young Consultant op kantoor

Onze werkwijze voor young professionals

Onze werkwijze is gericht op het waarmaken van de juiste match voor de start van jouw impactvolle carriere als consultant! Wij geven een persoonlijk advies en jij kunt dit valideren tijdens ons unieke ‘Exploring on the Job’!

Solliciteren

Stap 1 van 5

Solliciteren

Solliciteer via onze website door het uploaden van je CV, cijferlijst van hbo/wo en een motivatiebrief.

Case interviews

Stap 2 van 5

Case interviews

De case interviews bestaan uit twee rondes. Voor beide rondes vindt een fit interview plaats waarin wij kennismaken. In de eerste ronde los je een schriftelijke case op, maak je een korte slide deck en presenteer je je oplossing. In de tweede rond wordt tijdens een 1-op-1 gesprek een back-of-the envelop opgelost. Heb jij de case interviews succesvol doorlopen? Dan ontvang je een contract bij ons!

Matchmaking

Stap 3 van 5

Matchmaking

Met een contract op zak, stellen wij je interesses, vaardigheden en culturele behoeftes vast en stellen wij een Personal Development Plan op. Op basis hiervan adviseren wij over de consultancy kantoren die aansluiten op jouw vaardigheden, interesses en culturele behoeftes.

Exploring on the Job

Stap 4 van 5

Exploring on the Job

Je werkt maximaal 1 week mee per aanbevolen consultancy kantoor. Tijdens deze week heb je de mogelijkheid om de verwachtingen die jij van het consultancy kantoor hebt te valideren.

Start bij  consultancy  bedrijf

Stap 5 van 5

Start bij consultancy bedrijf

De ideale match is gemaakt! Jij gaat in dienst bij het consultancy bedrijf van jouw voorkeur op basis van een detavast constructie van 6 maanden. Na afloop hiervan kun jij bepalen of je bij het consultancy kantoor vast in dienst wilt treden. Niet getreurd, want we blijven in contact om jou te ondersteunen met je Personal Development Plan!

Waarom Young Consultant?

Persoonlijk advies

Advies op basis van jouw persoonlijke vaardigheden, interesses en culturele behoeftes én volledige informatie over werken bij het consultancy kantoor.

Exploring on the Job

Unieke mogelijkheid om binnen een maand bij verschillende consultancy kantoren mee te lopen.

Betaald oriënteren en solliciteren

Tijdens de matchmaking en Exploring on the Job heb jij al een contract op zak. Chill toch?