Persoonlijk Advies

Young Consultant lijnt partners op voor formele lancering

Reno Kochanowski en Jorrick Schilken developing the future of consulting

Nog voor de formele oprichting van zijn recruitmentplatform heeft Young Consultant achter de schermen al tal van partners opgelijnd. Inmiddels staat de teller op ruim twintig partijen.

Young Consultant werd eerder dit jaar opgestart door de oprichters van Student Consultant, een adviesbureau dat wordt gerund door studenten. Voortbouwend op het succes van deze eerdere onderneming willen ze met Young Consultant afgestudeerden en young professionals helpen met hun zoektocht naar een baan in de consultancy.

“Ons unieke recruitmentplatform matcht young professionals met consultancykantoren, en dan voornamelijk het mkb-segment”, laat medeoprichter Reno Kochanowski weten.

Om hun recruitmentplatform goed te laten functioneren en tot een succes te kunnen maken, moeten Kochanowski en medeoprichter Jorick Schilken op twee fronten actief zijn: de aanbodzijde (startende consultants) en vraagzijde (bureaus die werven).

Door hun uitgebreide ervaring in de consultancywereld en het werken met studenten begrijpen Kochanowski en Schilken als geen ander de behoeften van zowel adviesbureaus als young professionals. Met deze ervaringen willen ze Young Consultant uitbouwen tot een succesvol matchingsplatform.

Consultancypartners

De eerste twintig consultancypartners zijn inmiddels een feit. “De aangesloten partners zijn actief in diverse expertisegebieden, waaronder finance, operations, strategie, IT en human resources”, legt Schilken uit.

Onder meer FTE Groep, MLC, TriFinance, Buck Consultants International, Mercer, Quoratio Groep, Cuccibu en Significant Groep hebben zich als partner verbonden aan Young Consultant. Deze partners omvatten zowel mkb-advieskantoren als andere studentenadviesbureaus die de visie van Young Consultant delen en geloven in de kracht van het platform.

Young Consultant wordt deze zomer formeel gelanceerd. Een van de eerste groep partners, FTE Groep, kijkt uit naar de grote dag. “De samenwerking met Young Consultant zien wij als een mooie kans om met uniek en gedreven talent kennis te maken. We kennen Reno en Jorick en hun consultants al enige tijd en zijn erg onder de indruk van het concept en het niveau van de talenten. Wij zien daarom erg uit naar het vervolg van onze samenwerking”, aldus Denis Slootman en Vivian de Wit van FTE Groep.

De komende tijd verwacht Young Consultant de partnerteller verder op te laten lopen. “We hebben veel positieve gespreken met diverse consultancykantoren om ons partnernetwerk uit te breiden, met als doel om de mogelijkheden voor young professionals om hun carrière in de consultancywereld te starten verder te vergroten”, zeggen Kochanowski en Schilken.

 

Consultancy.nl. (2023, 27 juni). Young Consultant lijnt partners op voor formele lancering. Consultancy.nl. https://www.consultancy.nl/nieuws/47614/young-consultant-lijnt-partners-op-voor-formele-lancering