Persoonlijk Advies

Young Consultant lanceert wervingsplatform voor consultants

Logo Young Consultant

Na maanden van intensieve voorbereiding en het aantrekken van aangesloten partners, heeft Young Consultant zijn nieuwe platform gelanceerd.

Voortbouwend op hun rijke, vanuit Student Consultant opgedane ervaring, zagen de oprichters van het studentenadviesbureau een gat in de markt: het beter stroomlijnen van de match tussen young professionals en adviesbureaus.

Het recruitmentconcept van Reno Kochanowski en Jorick Schilken, dat luistert naar de naam Young Consultant, werd enkele maanden geleden al aangekondigd. In de afgelopen maanden hebben de oprichters hard gewerkt aan het opzetten van het platform dat aan de basis ligt van hun concept. Vandaag gaat het platform officieel live. 

Young Consultant richt zich op het vinden van de juiste match tussen young professionals en consultancykantoren”, zegt Kochanowski. “Met een focus op het mkb-segment”, voegt Schilken toe.

Het kiezen van het juiste consultancybedrijf kan een uitdagende taak zijn, gezien overweldigende keuzes waar young professionals mee worden geconfronteerd. Hierbij blijft het mkb-segment volgens Kochanowski en Schilken onderbelicht en komen de young professionals veelal terecht bij de gerenommeerde advieskantoren. 

De grote spelers in de adviesmarkt vormen echter slechts het topje van de consultancy-ijsberg. Tussen de grote strategiekantoren en de Big Four bevinden zich in het advieslandschap ook tal van mkb-adviesbureaus die veelal opereren in een niche in de markt.

Deze bureaus, die zich met hun diensten bijvoorbeeld richten op een bepaald vakgebied of sector, hebben doorgaans minder aanwas van talent om aan zich te binden – en dat is precies waar Young Consultant het verschil wil gaan maken.

Het creëren van de ideale match

Uniek aan Young Consultant is volgens Kochanowski het matchingsproces dat het bureau hanteert: “We richten ons echt op het creëren van de ideale match voor zowel kandidaten als bureaus, gebaseerd op hun ambities, vaardigheden en interesses.” Daarbij krijgen starters de kans om bij meerdere consultancykantoren mee te lopen en zo hun ideale match te valideren.

“Young professionals kunnen hun carrièrepad verkennen, inzicht krijgen in de diverse expertisegebieden binnen de consultancywereld en de juiste match vinden die aansluit bij hun ambities”, geeft Schilken aan.

En ook voor consultancybureaus biedt de aansluiting bij Young Consultant veel waarde. “Consultancykantoren krijgen toegang tot een pool van talentvolle young professionals die passen bij hun bedrijfscultuur en vereisten.”

Inmiddels zijn de eerste kandidaten al via Young Consultant bij bureaus aan de slag gegaan.

“De lancering van de website markeert een belangrijke mijlpaal voor Young Consultant. We kijken uit naar een succesvolle toekomst. Het platform zal blijven groeien, nieuwe partners verwelkomen en young professionals de mogelijkheid bieden om hun carrièrepad in de consultancywereld te starten”, besluit Kochanowski.

 

Consultancy.nl. (2023, 20 juli). Young Consultant lanceert wervingsplatform voor consultants. https://www.consultancy.nl/nieuws/48004/young-consultant-lanceert-wervingsplatform-voor-consultants