Persoonlijk Advies

Young Consultant gelanceerd als spin-off van Student Consultant

Drie Collega's van Young Consultant lachend

Young Consultant is gelanceerd als spin-off van het succesvolle studentenadviesbureau Student Consultant, dat in 2020 werd opgericht door Reno Kochanowski en Jorick Schilken en is gegroeid naar meer dan 80 consultants. Met de lancering van Young Consultant willen de oprichters zich richten op het waarmaken van de juiste match tussen young professionals en consultancy kantoren op een manier die de wervingssector voor consultancy kantoren herdefinieert. 

 

Het verhaal achter de oprichting 

“Met Student Consultant werken wij samen met diverse consultancy kantoren” vertelt Reno. “Zij werken met ons samen om ons consultancy talent aan zich te binden wanneer zij afstuderen. Aan de andere kant vinden zelfs onze consultants het lastig om een compleet beeld van de mogelijkheden in de consultancy sector te verkrijgen. Nog moeilijker is het om vervolgens de juiste keuze te maken.” Jorick vervolgt: “Binnen Student Consultant hebben wij nagedacht over een oplossing. Dit leidde tot een innovatief concept. Dit paste niet binnen de dienstverlening van Student Consultant, waardoor wij Young Consultant als spin-off opgericht hebben.”  

 

Young Consultant 

Young Consultant is een wervingsplatform met als doel om de wervingssector voor consultancy kantoren te herdefiniëren. “Wij verleggen de focus van de vacature naar de persoonlijke behoeftes van een young professional” vertelt Reno. “Hierdoor komt er een betere match tot stand wat leidt tot betere prestaties en verbeterde retentie.” 

"We zijn hier om de juiste match te maken tussen consultancy kantoren en young professionals", zegt Jorick Schilken. "Wij focussen ons op MKB consultancy kantoren. Elk consultancy kantoor is uniek en heeft zijn eigen behoeften. Wij geloven dat het vinden van de juiste match begint met het begrijpen van deze behoeften en het verbinden van young professionals die hierbij passen." 

Young Consultant belooft een duurzame en geïnformeerde instroom van young professionals voor consultancy kantoren door het waarmaken van de juiste match op basis van realistische verwachtingen. Dit wordt bereikt door young professionals te laten beleven hoe het is om onderdeel te zijn van het consultancy kantoor voordat zij starten met hun carrière. 

Partners van Young Consultant 

Verschillende consultancy kantoren hebben zich al als partner aangesloten bij Young Consultant. Reno hierover: “In de komende weken zullen wij deze partnerships aankondigen. Het vertrouwen van deze kantoren in ons concept is geweldig. Als platform is het cruciaal om een vliegende start te maken met een groot aantal consultancy kantoren zodat onze young professionals veel opties hebben.” Jorick vervolgt: “Om deze reden is het voor consultancy kantoren kosteloos om zich voor 1 mei aan te sluiten als partner terwijl zij wel al uitgebreide marketing exposure van hun bedrijf en vacatures ontvangen.”