Persoonlijk Advies

Proeven van de consultancy met de Exploring-on-the-Job Weken

De 'Exploring-on-the-Job' weken van Young Consultant bieden young professionals een uitgelezen kans om praktijkervaring op te doen in de top van de adviesbranche.

Whatsapp Image 2024 03 14 At 11.30.45

Tijdens de zogeheten ‘Exploring-on-the-Job Weken’ mogen young professionals een aantal dagen meelopen bij drie of vier adviesbureaus waar ze een goede match mee hebben. “Deze match wordt gemaakt op basis van het profiel, de vaardigheden, ambities en interesses van de young professional”, zegt Jorick Schilken, medeoprichter van Young Consultant, de recruitment-spinoff van Student Consultant.

Door mee te lopen bij een bureau – in tegenstelling tot het bezoeken van een inhousedag – kunnen young professionals uit eerste hand ervaren wat een bureau te bieden heeft en hoe de cultuur binnen het bedrijf is.

"Zo’n meeloopperiode levert ontzettend veel waardevolle inzichten op voor kandidaten”, zegt Schilken.

Een voormalig kandidaat van Young Consultant en inmiddels junior consultant, Gijs van Grunsven, kan hierover meepraten. Hij was een van de eerste young professionals die deelnam aan de Exploring-on-the-Job Weken. “Door dit initiatief kon ik op een intensieve, maar tegelijkertijd laagdrempelige manier kennismaken met Molenaar & Lok Consultancy (MLC). De meeloopweek gaf me concrete inzichten in het vak, de werkzaamheden en MLC als werkgever.”

“Ik heb met verschillende collega’s mogen meelopen bij opdrachtgevers, waardoor ik veel verschillende facetten van de dienstverlening heb kunnen ervaren.”

Doormiddel van de Exploring-on-the-Job Weken kon de match tussen Gijs en MLC van beide kanten gevalideerd worden. Afgelopen november trad Gijs in dienst als business trainee. “De ervaring van de Exploring-on-the-Job Weken heeft mijn start bij MLC een stuk makkelijker gemaakt. Ook heeft de constante begeleiding van Young Consultant geleid tot nieuwe persoonlijke inzichten en een sterke start van mijn professionele carrière.”

Kweekvijver

Met het initiatief speelt Young Consultant in op een toenemende vraag vanuit de markt. “In de dynamische wereld van consultancy is het vinden van getalenteerde young professionals essentieel voor succesvolle groei en innovatie. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan”, zegt Schilken. “De markt voor talent is schaars.”

“Met dit initiatief bieden we consultancykantoren een unieke kans om young professionals te ontmoeten en hun vaardigheden te evalueren. En, als er een match is, dan verloopt het vervolgtraject ook een stuk soepeler en effectiever.”

Adviesbureau MLC beaamt dit: “Op deze manier een potentiële, nieuwe collega een kijkje in onze keuken laten nemen is voor beide partijen waardevol. Onze collega’s vonden het erg leuk en waardevol om Gijs te begeleiden en rond te leiden, terwijl Gijs de dynamiek van verschillende projecten en uitdagingen meteen kon ervaren.” 

In augustus en december 2024 zullen er twee grote sollicitatierondes plaatsvinden, waarbij Young Consultant nog meer young professionals zal helpen de juiste match te vinden. Daarna volgen de volgende Exploring-on-the-Job Weken, die zullen plaatsvinden in september 2024 en januari 2025.

 

Consultancy.nl. (2024, 8 maart). Proeven aan de consultancy met de Exploring-on-the-Job Weken. https://www.consultancy.nl/nieuws/52158/proeven-aan-de-consultancy-met-de-exploring-on-the-job-weken