Persoonlijk Advies

Een Terugblik op 2023 met Young Consultant

Content Gijs Copy

Het afgelopen jaar was voor Young Consultant bijzonder, met als hoogtepunt de succesvolle plaatsing van Gijs bij partnerkantoor Molenaar & Lok Consultancy (MLC). Als specialisten in het matchen van young professionals met consultancykantoren uit ons netwerk, heeft deze mijlpaal onze toewijding aan hoogwaardige matches bevestigd. Gijs, een veelbelovende young professional die via ons zusterbedrijf Student Consultant tot ons kwam na zijn afstuderen, vertegenwoordigt een treffend voorbeeld van de potentie van jong talent en benadrukt vooral de onschatbare toegevoegde waarde van de samenwerkingen tussen Young Consultant en haar partners. 

 

De volgende stap voor Gijs

Gijs koos bewust voor Young Consultant om zijn volgende loopbaanstap te zetten. Dit onderstreept de cruciale rol van ons platform als brug tussen jonge professionals en consultancykantoren. In een interview deelt Gijs zijn perspectief: "Via Young Consultant kon ik bij verschillende bedrijven een kijkje nemen, waardoor ik een genuanceerd beeld kreeg van verschillende sectoren en bedrijven om een weloverwogen keuze te maken voor mijn volgende stap." 

 

De Kracht van Matchmaking 

Young Consultant heeft Gijs begeleid in dit proces door zijn voorkeuren in kaart te brengen en goed naar zijn persoonlijke wensen te luisteren. Gijs benadrukt de waarde van de gesprekken: "De gerichte vragen die gesteld werden, hebben me nieuwe inzichten gegeven. Op basis van deze gesprekken zijn vervolgens zorgvuldig bedrijven uitgezocht die goed op mijn wensen aansloten." 

 

Partnerschap in de Praktijk 

MLC deelt hun ervaring met de 'Exploring on the Job' week met Gijs. Voor hen was dit een waardevolle periode waarin Gijs verschillende facetten van hun dienstverlening kon ervaren. De week gaf beide partijen inzichten in hoe goed Gijs bij MLC zou passen, zowel qua interesses als persoonlijkheid. 

Daarnaast benadrukt MLC de meerwaarde van Young Consultant in hun werving- en selectieproces: "Op deze manier een potentiële nieuwe collega een kijkje in onze keuken laten nemen is voor beide partijen waardevol. We hebben al eerder met Student Consultant samengewerkt en deze samenwerking met Young Consultant was even prettig, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen." 

 

Naar een succesvolle toekomst 

Gijs kijkt positief terug op zijn start bij MLC: "Mijn start bij MLC heb ik zeer positief ervaren omdat het prettig was om al eens kennis te hebben gemaakt met een deel van de collega's en het kantoor te hebben gezien. Door mijn Exploring on the Job periode was het voor mij geen compleet nieuwe omgeving meer en kon ik me sneller aanpassen."

Terwijl we het succes van Gijs vieren, richten we onze blik op de toekomst. Het is een voorbeeld van hoe ons platform niet alleen individuele groei mogelijk maakt, maar ook de kracht van onze partnerschappen in de schijnwerpers zet. Young Consultant is vastberaden om meer succesvolle verbindingen te leggen tussen jong talent en consultancykantoren. Onze visie gaat verder dan individuele plaatsingen; we streven naar duurzame relaties die niet alleen young professionals maar ook consultancykantoren helpen groeien en ontwikkelen.